EXPLOITATION THE TEXTS IN THE A2 LEVEL - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Günümüzde, küreselleşmeyle yabancı dil eğitim ve öğretiminin önemi gittikçe artmaktadır. Avrupa Ortak Dil Kriterleri yabancı dil eğitim-öğretim yöntemlerinden en geçerli ve en kullanılışlı yöntemlerin başında gelmektedir. Avrupa Ortak Dil Kriterleri Avrupa Konseyi'nde görevli uzamnlarca oluşturulmuş dilbilimsel bir çalışmadır. 2001 yılında yayınlanmış olan bu çalışma, yeni hedef ve yöntemler aracılığıyla yabancı dil eğitiminde tamamen yeni bir yaklaşım ortaya koymaktadır. Avrupa Ortak Dil Kriterlerinde (AODK) dahilinde 6 dil düzeyi mevcuttur: "A1 (Başlangıç/Keşif dil düzeyi), A2 (Ara/Temel Gereksinim Dil Düzeyi), B1 (Eşik Dil Düzeyi), B2 (Bağımsız Dil Düzeyi), C1 (Özerk Dil Düzeyi), C2 (Ustalık Dil Düzeyi)'dir." Bu çalışmanın problem cümlesi şu şekilde ifade edilebilir: "A2 dil düzeyinde okuma metinleri nasıl incelenebilir?" A2 dil düzeyinde yer alan öğrenciler en fazla 200 kelimelik basit metinleri inceleyebilirler. Aynı zamanda bu metinler güncel içerikli olmalıdır. Bu çalışma literatür tarama yönteminde hazırlanmıştır. Bu yöntemde yazar bu alanda yazılmış olan tezleri, kitapları ve makaleleri inceler ve buralardaki bilgileri özetler. Bu çalışmanın sonuçları ve önerileri tam metinde verilecektir

Nowadays, learning and teaching foreign langues become more essential because of the globalization. One of the most essential new methods of learning a foreign language is the use of the Common European Framework of Reference (CEFR). The CEFR is the linguistic work conducted by experts from the Member States of the Council of Europe. Published in 2001, it creates a completely new approach aimed to create the new objectives and methods of language teaching. In addition, it provides a common basis for the design of programs, diplomas and certificates. In the CEFR, the 6 common skill levels are: A1 (Breakthrough), A2 (Waystage), B1 (Threshold), B2 (Vantage), C1 (Effective Operational Proficiency), C2 (Mastery). The problematic sentence of this work could be expressed as follows: “how could study the texts in the A2 level?” In A2 level, the students can analyze the simple texts with maximum 200 words. The subject of these texts can resume in daily topics. This research is composed in literature review. In this method, the researcher analyze the thesis, the articles, the books about the subject of this study and he/she summarize the findings all of these publications. The solutions and the suggestions can resume in the full text.
A2 DİL DÜZEYİNDE METİN OKUMA VE İNCELEME