Kamu harcamalarında etkinliğin sağlanması bakımından iç denetimin rolü - Sarıkaya, Rasim (My University, 2008)
KAMU HARCAMALARINDA ETKİNLİĞİN SAĞLANMASI BAKIMINDAN İÇ DENETİMİN ROLÜ Mali sistemlerin disiplin altına alınmasında denetim son derece önem taşımaktadır. Denetimin olmadığı bir mali sistem, etkinlikten uzak olduğu gibi başarı düzeyi de oldukça azdır. Denetim kavramı, mali sistemin varoluşundan günümüze değin tartışılmıştır. Bu çalışmada özellikle Avrupa Birliği’ ne giriş sürecinde, kamu harcama denetiminin daha etkin hale getirilmesine yönelik ne gibi düzenlemelere ihtiyaç duyulduğu hususları değerlendirilmeye çalışılmıştır. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu çerçevesinde iç denetim incelenmiştir. Yapılan çalışmada iç denetimin Türk Kamu Mali Yönetiminde etkin olup olmadığının araştırılması amaçlanmıştır

THE ROLE OF INTERNAL AUDIT IN OBTAINING EFFECTIVENESS OF GOVERMENT EXPENDİTURES Auditing is important concept to taking discipline of financial system, absence of auditing in financial system is far away from effectiveness and also its success level is low. The auding has been a controversial concept since emergence of financial system. This study examines in accession process of Turkey in European Union the necessities of Turkeys auditing was determined for providing effectivenes in government expenditures auditing. Internal auditing within the framework of the Turkish Public Finance Management and Control Law (5018). This study tries to investigate whether internal auditing are effective in the Turkish Public Finance Management system.
Keywords: İç Denetim; İç Denetim_Maliye; Kamu Harcamaları; Maliye