Bilgi teknolojilerinin günümüz işletmelerindeki yeri, TKY ile ilişkilendirilmesi ve bir uygulama - Yünlüel, Süha (My University, 2001)
BİLGİ TEKNOLOJİLERİNİN GÜNÜMÜZ İŞLETMELERİNDEKİ YERİ, TKY İLE İLİŞKİLENDİRİLMESİ VE BİR UYGULAMA BAŞLIKLI YÜKSEK LİSANS TEZİNİN ÖZETİ ÖZET İşletmeler, yaratıcılığın ortaya çıkarılması yönlü çabalarını bir eylem olarak ele almalıdırlar. Yenilik planlaması fikri, yakın geçmişimize kadar şaşırtıcı olarak görünmesine rağmen, yaratıcılığın ileri düzeyde hedefler doğrultusunda kullanıldığında elde edilen sonuçların çarpıcılığı birçok defa gözlenmiştir. İşletmenin performansını ve dolayısıyla rekabet gücünü arttıran önemli bir husus da işletmede geçerli, güvenilir bilgilerin toplanması, bunların analizi ve yönetimi hususudur. Müşteri odaklılığı ve dolayısıyla tatminini sağlamak açısından bu tür bilgilerin işletme içerisinde sistematik olarak toplanabilmesi, analizi ve yorumu zorunlu olmaktadır Çalışmamızın girişinde, incelemelerimize ışık tutması bakımından, bilgi, bilgi teknolojisi, bilgi toplumu ve kalite kavramını, daha sonra Bilgi teknolojilerinin etkilerini ve kullanılan yöntemleri ve TKY ilişkilerini incelenmiştir. Ardından hizmet sektöründe yapılan anket çalışması ve yorumlanması ve sonuç bölümünde bunların değerlendirilmesi ele alınmıştır. IT Tecnologies' Position İn Todays Establisments, Related To Total Quality Managementand Putting İnto A Practice

ABSTARCT Establisments should consider trying to create innovation as a behaviour. İn spite of innovation planning idea had been looking incredible up to new past, when creating had been used by high objectives, taken results' striking had been observed many times. İt is an important factor which increases establisments' performans and competition strength, is picking up valid, reliable knowledges their anysis and management. To focus cilent and satisfaction, sistematicallypicking up, analying, and predicting these kind of knowledges are ablulutely necessarry in an establisment. Our essay's introduction; to offer a solution, it is studied knowledge, IT tecnologies, knowledge society and quality concept and then IT tecnologies effect and usage metods and TQM's relations. After that it is studied a public survey and its prediction in the service sector. And in the result studied their evaluation.
Keywords: Bilgi Teknolojisi; Toplam Kalite Yönetimi