Yerel Yönetimlerin Sosyal Politikalarını Gerçekleştirmede Sosyal Kooperatiflerin_x000D_ Rolü: Evsizler Kooperatifi - KANLI, İMAM BAKIR (My University, 2021)
Bu çalışmanın konusu yerel yönetimlerin evsizler kooperatifine olan bakış açısının ele alınmasıdır.Çalışma, hem ilgili literatürdeki boşluğu doldurması hem de politika yapıcıları için yeni bir öneri sunmasıaçısından önemlidir. Slovenya örneği incelenerek Türkiye’de sokakta yaşayan vatandaşlar için yerelyönetimlerin sosyal hizmet geliştirme görevleri doğrultusunda bu konuyu tartışmaya açmakamaçlanmaktadır. Zadruga Stara Roba Nova Raba isimli evsizler kooperatifi ve yerel yönetimlerle ilişkisiaraştırmanın kapsamını oluşturur. Bu doğrultuda çalışmada nitel araştırma yöntemi kullanılmış; yarıyapılandırılmış mülakat ve örnek olay araştırma teknikleriyle ilgili kooperatif incelenmiştir. Yapılan analizsonucunda Türkiye’deki evsizlik sorununun çözümü için öncelikle yerel ve ulusal düzeyde bunun birproblem olarak ele alınması gerektiği belirtilmiş ve yerel yönetimlerin sosyal hizmet geliştirme görevleridoğrultusunda destek olacakları evsizler kooperatifinin kurulması önerilmiştir

The subject of this study is handle of local governments’ view to homeless cooperative. The study is_x000D_ important because it filling the gap in the literature and offers a new suggestion for policymakers. It is_x000D_ aimed to open discussion about homeless cooperative in relation to local governments which has a duty of_x000D_ social services for citizens living on streets in Turkey with investigating example of Slovenia. The homeless_x000D_ cooperative named Zadruga Stara Roba Nova Raba and its relation to local governments are the scope of_x000D_ the study. In this context, qualitative research method, case study, and semi-structured interview research_x000D_ techniques are used. It is suggested that in Turkey homelessness ought to be taken as a problem at national_x000D_ and local context and established homeless cooperative supported by local government in line with their_x000D_ duty of social services._x000D_
Role of Social Cooperatives in Implementing Social Policies of Local Governments: Homeless Cooperative