Şükrullah El-Amasyavî’nin Kitâbu Behceti’t-Tevârîh’inin Mustafa El-Fârisî çevirisi (vr 211b-238a) (inceleme-metin-dizin-tıpkıbasım) - Dağlıoğlu, Hatice İpek (My University, 2018)
Bu çalışma, Şükrullah el-Amasyavî‟nin Farsça kaleme aldığı Behcetü‟t-Tevârîh adlı eserin, XVI. yüzyılda Mustafa el-Fârisî tarafından Mahbûbu‟l-Kulûbi‟l-„Ârifîn ismiyle Türkçeye tercümesini içermektedir.

This master‟s thesis is an edition of a 15th century Ottoman text. The text is a Turkish translation of Şükrullah El-Amasyavî‟s history book entitled Kitabu Behçeti't- Tevârîh which was written in Persian to be presented to Sultan Mehmet II (Mehmet the Conqueror).
Keywords: History and criricism; KİTÂBU BEHCETİ’T-TEVÂRÎH Şükrullah el-Amasyavî translation of Behcetü't-Tevârîh by Mustafa el-Fârisî (vr.211b-238a): Review-text-index-facsimile; ŞÜKRULLAH EL-AMASYAVÎ; Tarih ve eleştiri; Turkish language; Türk dili