Kişisel bilgisayarlarda örüntü tanıma yöntemi ile sesli komutların tanınması - (:unkn) unknown (My University, 2000)
Bu çalışmada, kişisel bilgisayarlarda Windows 95/98 işletim sistemi ortamında örüntü tanıma yöntemi ile sesli komutların tanınması için geliştirilen yazılım açıklanmaktadır. Yazılım kısıtlı kelime ile ses tanımayı gerçekleştirmektedir. Pencereleme yöntemi olarak kare, Hanning, Hamming, Barlett, Blackman pencereleri kullanıldı. Yazılım, ses kartı bulunan bir bilgisayardaki mikrofondan alınan komutları tanımaktadır. Yazılım testi, erkek ve bayan sesleri ile yapıldı. Bayan sesi tanımanın daha yüksek olduğu görülmüştür. Bir kelimenin öğrenme sayısı arttıkça, ses tanımanın arttığı testlerde görülmüştür.

A software developed for recognition of speech commands by pattern recognition method in the personal computers operating under Windows 95/98 operating system is introduced. Software can recognize the limited number of words . Voice command that comes from a microphone connected to the sound card of the computer is recognized by software. Windowing methods such as square, Hanning, Hamming, Barlett, Blackman windows has been used. Test of software is done by using female and male speech for different training numbers. The performance of speech recognition software is higher for female speech. If the training number of the words is higher, it increases performance of speech recognition.
Recognition of speech commands by pattern recognition method in the personal computers
Keywords: Bilgisayar Bilimleri, Donanım ve Mimari; Bilgisayar Bilimleri, Bilgi Sistemleri