Mobil telefonsuz kalma korkusunun (nomofobi) iş tatmini, işe bağlılık ve sosyal izolasyon üzerine etkisi - Ertan, Gülfem (My University, 2019)
Bu araştırmanın konusunu, nomofobinin iş tatmini, işe bağlılık ve sosyal izolasyon ile arasındaki ilişki oluşturmaktadır. Kamu ve özel sektör çalışanları üzerinde gerçekleştirilen araştırmanın temel amacı nomofobinin bazı örgütsel değişkenler üzerinde etkisinin olup olmadığını incelemek ve türlü formatlarıyla sunmaktır. Araştırmanın verileri, Antalya, Elazığ ve İstanbul illerinde faaliyet gösteren çeşitli kamu kuruluşları ve özel kuruluşlar içerisinde görev yapmakta olan 254 çalışandan anket yoluyla toplanmıştır. Araştırmanın sonucunda; özel sektör çalışanlarının nomofobi puanları kamuda çalışanlara göre daha yüksek çıkmış, nomofobi ve sosyal izolasyon arasında pozitif yönlü anlamlı bir ilişki tespit edilmiştir.

The subject of this study is the relation in between nomophobia and job satisfaction, work commitment, social isolation. The main purpose of the research on public and private sector employees is to determine whether nomophobia has an effect on some organizational variables and to present them in various dimensions. The data of the research was collected from 254 employees working in various public institutions and private organizations operating in Antalya, Elazig and Istanbul.As a result of the research; nomophobia scores of the private sector employees were higher than those of the public sector, and a significant positive relationship was found between nomophobia and social isolation.
Keywords: Addiction; Bağımlılık; Fobi Nomophobia; Nomofobi; Phobia; Phone; Telefon