Ekonomik yaptırımlar altında İran'ın ekonomi politiği : uluslararası ticaretini geliştirme yöntemleri - Tuğlu, Derya (My University, 2021)
Tek kutupluluktan çok kutupluluğa evrilen dünyada, küresel finans sistemi de ABD güdümünden çıkmaktadır. Bu durum, İran'a yönelik tek taraflı ABD ekonomik ve finansal yaptırımlarının giderek etkisini kaybetmesine neden olmaktadır.

While the unipolar world system is turning into multipolarity, the US dominated global financial system is changing too. So, unilateral US economic and financial sanctions on Iran are loosing their effect in time.
Keywords: ABD Yaptırımları; Economic sanctions; Ekonomik yaptırımlar; Financial Sanctions; Finansal Yaptırımlar; Global Financial System; International relations; International trade; Iran; Iranian Economy; İran; İran Ekonomisi US Sanctions; Küresel Finans Sistemi; Sanctions Evasion; Uluslararası ilişkiler; Uluslararası ticaret; Yaptırımların Aşılması