Toplum, ekonomi ve hukuk geriliminde çocuk emeği - Eyüboğlu, Burcu (My University, 2015)
TOPLUM, EKONOMİ VE HUKUK GERİLİMİNDE ÇOCUK EMEĞİ Çalışma yaşamında, çok geniş bir alanda çocuk emeğinden faydalanılmaktadır. Çocukların çalışması, bu durumun önlenmesi için çalışmalar yapan, ulusal ve uluslar arası birçok kuruluşun düzenlenmesine rağmen, gelişmekte olan ülkelerde halen çok yaygın bir durumdur. Türkiye’de de çocukların emeğinden faydalanılması durumu henüz ortadan kalkmış bir durum değildir. Bu tez çalışması, çalışan çocukların çalışmasının nedenleri, tarihsel süreçte toplumsal üretim ilişkilerinin değişimine bağlı olarak çocuk emeğinden faydalanılması durumunun değişmesini, çocuk emeğinden hangi alanlarda faydalanıldığı, çocuklar üzerindeki etkisi, hangi dinamiklerin çocukların emeğinden faydalanılması durumunu kalıcı hale getirdiği üzerine yoğunlaşmaktadır. Çalışmada, çocukların emeğinin kullanılması merkeze yerleştirilerek, aile, eğitim, politika, yoksulluk, mesleki eğitim, hukuk kurallarının her birinin birer gerilim odağı olarak, bu sürecin ortaya çıkmasına ve tekrarlanan bir olgu olmasına katkıları incelenecektir. ocuk Emeği, Çocuk Emeği ve Aile, Yoksulluk, Mesleki Eğitim, 4+4+4 Eğitim Sistemi.

TENSION OF THE CHILD LABOUR IN SOCIETY, ECONOMY AND THE LAW In working life, in the family child labour are utilized. Children work, to prevent this sitıation is making efforts for national and international regulations, many organizations in the developing countries is still a very common situations. In Turkey, the labour of children to benefit from the declining status of a situation, and besides that, yet not to have disappeared. This thesis, depending on the change of the social relations of production in the historical process, working children in the study of causes, the beginning of the work themselves and with other structures of the community, which areas that benefit from child labour, and how and to which the dynamics of the life of the child’s works, not to remain indifferent to the status of the benefits of continuous memberships.labour of children, in the works, as a result, the need to be placed in the center of the family, the process of education, poverty, politics, vocational education, law rules, structure and the enforcement of the legal rules, as this process is the emergence of a repeated case the contribution will be examined. Labour, Poverty, Vocational Education, 4+4+4 Education Sytem, Family and Poverty.
Keywords: Çalışma ekonomisi; Çocuklar; Emek