Türk basınında bilgi ve belge yönetimi- hürriyet gazetesi örneği ( 1997- 2007 ) - Atmaca, Erol (My University, 2009)
Bu tezin amacı; Türk Basınının, 1997 – 2007 yıllarında Hürriyet Gazetesi’nde çıkan haberler vasıtasıyla, bilgi ve belge yönetimine olan yaklaşımını ve bilgi ve belge yönetimi ile ilgili değindiği konuları ayrıntılı bir şekilde ortaya koymaktır. Hürriyet gazetesi’nin 1997 yılından itibaren olan haberlerinin internette olması, gazetede yer alan bilgi ve belge yönetimi ile ilgili haberlerin hızlı bir şekilde bulunup incelenmesine imkan vermektedir. Bulunan haberler okunduktan sonra özetleri hazırlanmıştır. Daha sonra, hazırlanan tablo ve grafiklerle bulunan haberler değerlendirilmiş ve sonuç hazırlanmıştır. Tez, üç bölümden oluşmaktadır. Birinci ve ikinci bölümde tez konusu ile ilgili kavramlara değinilmektedir. Üçüncü bölümde haberlerin değerlendirilmesi yapılmaktadır. Üçüncü bölümden sonra sonuç ve haber kataloğu yer alır. Tez, ekler, kaynakça ve katalog için hazırlanan indeks ile son bulmaktadır.

The purpose of this thesis is to show the approach of Turkish written media towards information and document management. To reveal this Hürriyet Newspaper was chosen and the printed and internet versions of this daily were examined for 1997 – 2007 years. Because the internet version of Hürriyet is available starting from 1997, this made our task to accomplish quicker. This thesis has three chapters. The first and the second chapters comprise the general terminology and introductory information on the subject. News related to our subject are evaluated in the third chapter. Graphs are also used to strength our views. Conclusion and a list of the news are in the following chapter. There is also a general index for the news listed.
Keywords: Basın_Bilgi ve Belge Yönetimi; Basın_Türkiye; Bilgi ve Belge Yönetimi; Gazeteler_Basın