Yerel Yazındaki “İşe Angaje Olma Makaleleri”nin Sosyal Ağ Analizi İle İncelenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Amaç – Bu çalışmanın amacı yerel yazında yönetim ve organizasyon alanında yer alan “işe angaje olma” makalelerinin bibliyometrik yöntemle ele alınmasıdır.Yöntem – Çalışma kapsamında alan yazında yer alan 97 makale değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Bu kapsamda ilgili makalelerin anahtar sözcüklerinden yola çıkılarak sosyal ağ analizi yapılmış ve anahtar sözcüklerin ağ haritası görselleştirilmiştir.Bulgular – Yerel yazındaki bilgi ağında hangi anahtar sözcüklerin merkezileşmiş konumda olduğu ve hangilerinin aracılık rolü üstlendiği belirlenmiştir. Bu şekilde yerel yazındaki yönetim ve organizasyon alanındaki “işe angaje olma” makalelerindeki odak çalışma konuları ortaya çıkarılmıştır. Çoğunlukla makalelerin işten ayrılma niyeti üzerine odaklandığı gözlemlenmektedir.Tartışma – Çalışma kapsamında elde edilen bulgular yorumlanarak yerel yazındaki eğilimlere ilişkin genel bir değerlendirme yapılmıştır. Bu doğrultuda çalışmanın ilgili konuda yapılabilecek gelecek çalışmalara “boşluklar” hakkında bilgi verebileceğine yönelik katkı sunabileceği söylenebilir.

Purpose – The aim of this study is to deal with domestic "work/job/employee engagement" articles in _x000D_ the field of management and organization by bibliometric method._x000D_ Design/methodology/approach – Within the scope of the study, 97 articles in the literature are _x000D_ evaluated. In this context, based on the keywords of the relevant articles, social network analysis is _x000D_ made and the network map of the keywords is visualized._x000D_ Findings – It is determined which keywords are centralized and which have bridging roles in the _x000D_ knowledge network in domestic literature. Therefore, the focused research topics of domestic _x000D_ “work/job/employee engagement" articles in the field of management and organization are revealed. It _x000D_ is observed that the articles mostly focus on turn over intention._x000D_ Discussion – A general evaluation has been made regarding to the trends in domestic literature by _x000D_ interpreting the findings obtained within the scope of the study. Hence, it can be said that the study can _x000D_ contribute to the future studies which are on the relevant subject by providing knowledge about the _x000D_ "gaps".
Examining “Work/Employee/Job Engagement Articles” in Domestic Literature by Social Network Analysis