The cytotocixity and the antibacterial activities of Rubus sanctus schreber - (:unkn) unknown (My University, 2003)
Rubus sanctus Schreber bitkisinin toprak üstü kısımlarından PE, CHCl3, EtOAc ekstreleri elde edilmiştir. EtOAc ekstresinden triterpenoid yapısında bir madde izole edilmiştir. Tüm ekstreler ve saf madde Brine Shrimp (Artemia salina) yöntemiyle kontrol edilmiş ve daha sonra mikrobiyolojik olarak incelenmiştir.

PE, CHCl3, EtOAc extracts were obtained from the aerial parts of Rubus sanctus Schreber. A triterpenoid compound was isolated from the EtOAc extract. All extracts and the pure compound were controlled with the Brine Shrimp (Artemia salina) method. After that microbiological methods were applied to the extracts and the pure compound.
Rubus sanctus bitkisinin sitotoksik ve antibakteriyel aktiviteleri
Keywords: Farmakoloji ve Eczacılık