YETENEK YÖNETİMİ UYGULAMALARI ALGISININ İŞE_x000D_ ADANMIŞLIĞA ETKİSİNDE ALGILANAN YÖNETİCİ_x000D_ DESTEĞİNİN ROLÜ: BANKACILIK SEKTÖRÜNDE BİR_x000D_ ARAŞTIRMA - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Yönetim literatüründe klasik yönetim teorileriyle başlayan süreçten itibaren insanın rolü ve önemi herzaman tartışma konusu olmuştur. Önceleri bir makine gibi görülen insan, yaşanan teknolojik gelişmeler vedeğişimlerle birlikte işletmenin odak noktası olmaya başlamıştır. Yoğun rekabetin yaşandığı günümüzdeise bir değer olarak kabul edilen yetenekli çalışanlar ve onların işe adanmışlıklarını sağlamak işletmeleriçin vazgeçilmez bir unsurdur. Bu doğrultuda işletmeler, yetenekli çalışanları seçmek ve onların işletmedekalmalarını sağlamak için çeşitli uygulamalara başvurmak durumundadır. Bu nedenle yetenekli çalışanlarıbünyelerine dahil etmek ve sürdürülebilirliği sağlamak isteyen işletmeler, yetenek yönetimi uygulamalarınaağırlık vermeye başlamıştır. Bu çalışmada yetenek yönetimi uygulamalarının işe adanmışlık üzerindeki etkisive bu ilişkide algılanan yönetici desteğinin aracı rolü incelenmiştir. Bu doğrultuda 6.710 kişilik bir evrendenoluşan özel bir bankanın 443 çalışanına anket uygulanarak elde edilen veriler SPSS 22 programı aracılığıylaanaliz edilmiştir. Yetenek yönetimi uygulamalarının alt boyutları ile işe adanmışlık ve algılanan yönetici desteğiarasında anlamlı ve pozitif yönlü bir ilişki bulunmuştur. Ayrıca çalışanların yetenek yönetimiuygulamalarınailişkin olumlu algısının artmasının işe adanmışlık düzeyini arttırdığı ve bu ilişkide algılanan yönetici desteğininkısmi aracılık rolü olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Since the process started with classical management theories in the management literature, the role and_x000D_ importance of human has always been the subject of discussion. Human who was seen as a machine before,_x000D_ has become the focus of the business with the technological developments. In today’s world where intense_x000D_ competition is experienced, talented employees and their engagement to the work is an indispensable element for_x000D_ companies. Accordingly, businesses have to apply various practices to select talented employees and keep them_x000D_ in the business. For this reason, businesses that want to include talented employees and ensure sustainability_x000D_ have started to focus on talent management practices. In this study, the effect of talent management practices_x000D_ on work engagement and mediating role of perceived supervisor support in this relationship were examined. In_x000D_ this context, consisting of a population of 6.710 people, 443 people working in a private bank were interviewed_x000D_ and the data obtained is analyzed under the SPSS 22 program. An important and positive mid-level relationship_x000D_ was observed between the sub-dimensions of talent management practices and work engagement and perceived_x000D_ supervisor support. In addition, it was concluded that an increase in employees’ positive perception of talent_x000D_ management practices increases the level of work engagement and that perceived supervisor support in this_x000D_ relationship is a partial mediator.
THE ROLE OF PERCEIVED SUPERVISOR SUPPORT ON THE EFFECT OF THE PERCEPTION OF TALENT MANAGEMENT PRACTICES ON WORK ENGAGEMENT: A RESEARCH IN THE BANKING SECTOR