Strategien zum wortschatzerwerb im universitären DaF-Unterricht - Özdemir, Dilek (My University, 2023)
Araştırma, kelime edinimi bağlamında kaynakların ve anlamlandırma tekniklerinin kullanımı da dahil olmak üzere, öğrenciler arasında kelime edinme stratejilerinin önemini ve uygulamasını analiz etmeye odaklanmıştır. Ayrıca, anlamlandırma tekniklerinin Almanca'nın yabancı dil olarak öğretiminde kullanımına da odaklanılmıştır. Amaç, üniversite Almanca'nın yabancı dil olarak öğretiminde anlamlandırma tekniklerinin kullanımına ilişkin öz değerlendirmeleri ve bunların etkililiğini belirlemektir.

The research focused on the analysis of the meaning and application of vocabulary acquisition strategies in students, including the investigation of the use of sources and semantization techniques in the context of vocabulary acquisition. In addition, the focus was on the use of semantization techniques in German as a foreign language lessons. The aim was to determine the self-assessment of the use of semantization techniques in university German as a foreign language lessons and their effectivenes.
Hazırlık sınıfında yürütülen yabancı di̇l olarak Almanca dersleri̇nde keli̇me öğrenme strateji̇leri
Keywords: Alman dili; Foreign speakers; German language; kelime edinimi; kelime öğrenme stratejileri; kelime öğrenme teknikleri vocabulary strategies; Öğrenim ve Öğretim; semantization techniques; Study and teaching; Yabancılar için