Tüketicilerin zihnini okumak: nöropazarlama ve reklam - Tüzel, Nazlım (My University, 2010)
Günümüzün yoğun rekabet ortamında işletmeler ürettikleri mal ve hizmetlerin markalarıyla tüketicilerin zihninde yer edinme konusunda giderek zorlanmaktadır. Bu nedenle, pazarlama çabalarının ve özellikle reklamların tüketicileri etkilemesini istemektedirler. Dolayısıyla, tüketici davranışları ve satın almayı tetikleyen unsurların belirlenmesi, kısacası tüketicilerin zihnini okumak reklamverenler için çok önemlidir. Tü- ketici ve reklam araştırmalarına yeni bir boyut katan nöropazarlama, pazarlama veya reklam iletisiyle karşıla- şan bireyin buna nasıl bir tepki verece- ği ve zihinsel durumunun nörolojik olarak incelenmesidir. Maliyet açısından şu anda pahalı gibi görünen nöropazarlamanın gelecek on yıl içinde işletmelerin araştırmaya ayıracakları büt- çe içinde büyük bir paya sahip olaca- ğı öngörülmektedir.
Keywords: Nöropazarlama, tüketici davranışı, reklam