Amatör futbol liginde oynanan futbolcuların görsel beceri düzeyleri ile yaralanma insidansları arasındaki ilişkinin incelenmesi - Özkaya, Çiğdem (My University, 2008)
Bu araştırmanın amacı, Türkiye Amatör Liglerinde oynayan, 20 – 23 yaş arası erkek futbolcuların görsel beceri düzeyleri ile yaralanma oranları arasındaki ilişkiyi ortaya koymaktır. Çalışmamıza İstanbul Süper Amatör Liginde oynayan 20 – 23 yaş arasında 30 sporcu katılmıştır. Araştırmamızın sonuçlarına göre, İstanbul süper amatör liginde futbol oynayan 20 – 23 yaş arası futbolcuların büyük bir bölümü alt bölge yaralanması (%80) geçirmiştir. Yaralanma geçirmiş sporcular ile yaralanma geçirmeyen sporcular arasında, aynalı yıldız testi, iki kollu yıldız testi ve önceleme zamanı testi skorları arasında anlamlı bir farklılık vardır (p>0,05). Buna göre yaralanma geçiren sporcular testleri daha uzun sürede ve daha çok hatayla tamamlamışlardır. Beceri, futbol, görme,sportif görme, yaralanma.

Sports Vision Skills and Injury Incidance Relation in Amateur Soccer Players The aim of this study was investigate the soccer injuries incidance and sports vision skills relation. Totally 30 soccer players participated in the study as a volunteer. They were between 20 – 23 ages and they answered sport injury questionnaire which was designed by researcher. As a result; during their sport life 12 (%80) of 15 (%100) soccer players had lower extremity injuries. Soccer players who had not injured completed the sports vision tests with better scores than injured players. Key Words: Skill, soccer, vision, sports vision, injury.
Keywords: Beden Eğitimi ve Spor; Futbolcular; Spor