Yeni tüketici açısından kurumsal sosyal sorumluluk yaklaşımının kurumsal itibar ve tüketicilerin tavsiye etme niyetine etkisi üzerine bir araştırma - Özcan, Gözen (My University, 2021)
Kurumsal sosyal sorumluluk, kurumsal sektörün sosyal ve çevresel kaygıları işletme yaklaşımlarına dahil ettiği ve dünyada daha sorumlu bir rol oynadığı yeni bir fikirdir (Schooley, 2020, s.1). Kurumsal sosyal sorumluluk doğru bir şekilde yapılıp anlaşılır ve uygulanabilir olursa, kurumsal sosyal sorumluluk hem işletmelere hem de topluma fayda sağlayan bir kazan-kazan stratejisidir (Van Rekom, Berens ve Van Halderen, 2013, s.801). Kurumsal itibar ise, bir kuruluşun, geçmiş eylemlerine ve gelecekteki davranışının olasılığına dayalı olarak iç ve dış paydaşları tarafından sahiplenildiği genel tahmindir. Güçlü olumlu itibara sahip işletmeler müşterileri daha iyi çekmektedir ve bu işletmelerin müşterileri daha sadıktır ve daha geniş ürün ve hizmet yelpazesi satın almaktadır.

Esasında, kurumsal itibara sahip işletmeler tüketicilerin tavsiye etme niyetlerini dikkate almaktadırlar (Veh, Göbel ve Vogel, 2019, s.316).
Keywords: Business; İşletme; Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kurumsal İtibar