Safiye Erol’un romanlarında sosyal hayat - Pelister, Ayşe Özge (My University, 2007)
Cumhuriyet dönemi kadın yazarlarımızdan Safiye Erol’un romanları üzerine yaptıgımız çalısmada, romanları sosyal hayat açısından inceledik. Yazarın hayatı yansıtan romanları, olayların geçtigi döneme ait sosyal olayları da içinde tasıması açısından önem tasır. Biz de bu romanları sosyal, tarihi, ekonomik, kültürel ve mekânsal boyutlarıyla inceledik. Ülkenin geçirdigi kültür degisimini ve bu degisimin sosyal hayata etkilerini saptamaya çalıstık. Anahtar Sözcükler: Safiye Erol, roman, sosyal hayat, ekonomi, ask, dogu ve batı, uygarlık, mekân v.s.

At this study, the novels of Safiye Erol who is the female writer at republic era was researched from the point of social life view. The novels that reflects life has importance as it covers the social events that occured in that period. We examined these novels in social, historical, economical, cultural and setting point of view. We have tried to determine the evalution at the culture that the country has got and its effects to social life. Key Words: Safiye Erol, social life, economy, love, East and West, civilisation, setting, etc.
Keywords: Sosyal Hayat_Roman; Türk Dili