Said Nursi’nin Hutbe-İ Şamiye eserinde İslam dünyasının geri kalmışlık sorununun söylemsel analizi - Sönmez, Ali (My University, 2017)
Bediüzzaman Said Nursi, Osmanlı’nın yıkılış sürecine ve Cumhuriyet’in kuruluşuna tanık olmuş ve döneminin düşünce dünyası içerisinde etkili olmuş önemli simalardan biridir.

Bediüzzaman Said Nursi is one of the significant figures who lived in the time of collapse of Ottoman Empire and the during establishment of the Republic of Turkey
Keywords: Backwardness; Bediüzzaman Said Nursi; Critical Discourse Analyze; Damascus Ceremony; Dini yönler; Ekonomik kalkınma; Ekonomik yönler; eleştirel söylem analizi; geri kalmışlık sorunu; Görüş ve düşünceleri; Hutbe-i Şamiye Bediuzzaman Said Nursi; İslam; Ortadoğu; Progress; Sosyal durum; terakki