Maddi duran varlıkların bağımsız denetimi ve bir uygulama - Türker, Can (My University, 2008)
MADDİ DURAN VARLIKLARIN BAĞIMSIZ DENETİMİ VE BİR UYGULAMA Üretimin ve idari işlerin yapılabilmesi için gerekli olan maddi duran varlıklar, günümüzde şirketler için büyük önem taşımaktadır. Bu açıdan maddi duran varlıklar, şirketlerin elinde bulundurduğu varlıkların büyük bir bölümünü oluşturmaktadır. Bunun en büyük sebebi de yüksek tutarlı olmalarıdır. Yüksek tutarlı olmaları itibariyle kasten ya da bilmeyerek yapılan hata ve hileler mali tablo kullanıcılarının yanlış kararlar vermelerine neden olacaktır. Bu çalışma ile, mali tablo kullanıcılarına maddi duran varlıklarla ilgili nasıl güvenilir bilgi sunulacağı anlatılmaya çalışılmıştır. Güvenilir bilgi temin etmenin en kolay yolunun ise mali tabloların şirketlerden bağımsız kişiler tarafından denetlenmesi ile sağlanabileceği, günümüz dünyasında kanıtlarla ispatlanmış bir olgudur. Çalışmamızda maddi duran varlıklarla ilgili bağımsız denetimin hangi aşamalardan geçmesi gerektiği, bu aşamaları uygularken hangi yöntemlerin kullanılması gerektiği hakkında detaylı bilgiler verilmiştir. Bu aşamalar aynı zamanda uygulamalı bir örnek ile açıklanmıştır.

INDEPENDENT AUDIT OF TANGIBLE FIXED ASSETS AND AN APPLICATION Nowadays tangible fixed assets are so important for the companies to do the production and administrative functions. In that point, tangible fixed assets are presented in assets. The highest amounts of assets are always comprised tangible fixed assets. Because of that reason, third parties make wrong decisions due to the mistakes and frauds on tangible fixed assets. How the reliable information should be shown in the financial statements for investors are tried to explain in this work. Easy way to provide reliable information for investors is independent audit, and this is certified with evidences. This work related with the independent audit of tangible fixed assets includes which stages will pass and which methods should be used for these stages. These stages are supported with the application.
Keywords: Bağımsız Denetim; Maddi Duran Varlıklar; Muhasebe Denetimi