Bir orta öğretim formatı olarak sosyal lise - Bilgili, Ahmet Emre (My University, 2001)
Bu çalışmanın amacı; Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan lise formatlarına ek olarak yeni bir öneri getirmektir. Bu öneri; yeteneğin doğru ve zamanında tespit ve yönlendirilmesini esas alan bir çerçevede yapılmaktadır. Hareket noktası; orta öğretim kurumlarında üniversitelerdeki sosyal bilimler eğitimine alt yapı teşkil eden bir lise formatının bulunmamasıdır. Bu doğrultuda bu tür bir lise formatının gerekçeleri ve ana çerçevesi çizilmektedir. Bununla birlikte, sosyal bilimler eğitiminin günümüzde kazandığı stratejik öneme vurgu yapılmaktadır.
Keywords: Sosyal Lise, Yeteneğin Yönlendirilmesi, Sosyal Bilimler Lisesi, İnsan Kaynağı