İkna teknolojilerinin internet sitelerinde sektörel bazlı karşılaştırmalı analizi - Esgin, Yeşim (My University, 2017)
alışması olarak ele aldığımız, “İkna Teknolojilerinin İnternetSitelerinde Sektörel Bazlı Karşılaştırmalı Analizi” isimli bu çalışma beş farklı sektörde;Türkiye’den ve dünyadan birer tane olmak üzere, toplam on web sitesi ile iknateknolojilerinin web sitelerinde kullanım biçimlerini incelemeyi hedeflemiştir.Rastlantısal örneklerle seçtiğimiz beş sektörün ve internet sitelerinin e-ticaret dünyasındave kendi kategorisinde başarı hikayesi yaratmış, bilinen markalar olmasına özengösterdik.

This study of dissertation thesis is named Sector Specific Comparative AnalysisOf Persuasion Technologies On Web Sites” aims at examining usage of persuasiontechnologies (PT) forms in five different sectors including; five websites from Turkey andfive from global websites. Considering brand awareness and success stories in their owncategory we chose our research samples in a randomly manner.
Keywords: ikna; İkna; ikna stratejileri; İkna teknolojileri; İletişim; internet siteleri Persuasion technologies; persuasion; persuasion strategies; Teknoloji; web sites