Electromagnetic Pollution Assessment in Different Environments with Measurements and Modellings at Very Low Frequency - ÇALLIALP, FULYA (My University, 2017)
A major factor of anxiety and speculation come from electromagnetic fields which represent one of the most common and fastest increasing environmental issues. The purpose of this work is to examine existing electric and magnetic fields’ levels in a typical house and an office at very low frequency, and comparing the measurement results with the prior studies and also with the ICNIRP standard limits. This study also comprises the three phase conductors’ electromagnetic fields analysis at a point. As a result, it is observed that the measured values are approaching to the calculated ones.

Endişe ve spekülasyonların başlıca etkeni, en yaygın ve hızlı büyüyen çevresel sorunlardan birini temsil eden elektromanyetik alanlardan kaynaklanmaktadır. Bu çalışmanın amacı; çok düşük frekansta tipik bir ev ve ofiste elektik ve manyetik alanların mevcut seviyelerini, ölçüm sonuçlarını daha önce yapılan çalışmalarla ve ICNIRP standart sınır değerleriyle karşılaştırarak araştırmaktır. Bu çalışma ayrıca, tek bir noktada üç fazlı iletkenden üretilen elektromanyetik alanın analizini de içerir. Sonuç olarak, ölçülen değerlerin hesaplanan değerlere yakın olduğu gözlemlendi.
Ölçümler ve Modellemelerle birlikte Farklı Çevrelerde Çok Düşük Frekanslarda Elektromanyetik Kirlilik Değerlendirmesi
Keywords: Tarımsal Ekonomi ve Politika; Ziraat Mühendisliği; Bahçe Bitkileri; Bitki Bilimleri; Ziraat, Toprak Bilimi; Biyoloji Çeşitliliğinin Korunması; Biyoloji; Kimya, Analitik; Kimya, Uygulamalı; Kimya, İnorganik ve Nükleer; Kimya, Tıbbi; Kimya, Organik; Fizikokimya; Ekoloji; Entomoloji; Çevre Bilimleri; Genetik ve Kalıtım; Limnoloji; Deniz ve Tatlı Su Biyolojisi; Matematik; Mantar Bilimi; Kuş Bilimi; Fizik, Uygulamalı; Fizik, Atomik ve Moleküler Kimya; Fizik, Katı Hal; Fizik, Akışkanlar ve Plazma; Fizik, Matematik; Fizik, Nükleer; Fizik, Partiküller ve Alanlar; İstatistik ve Olasılık; Su Kaynakları; Zooloji; Mimarlık; Hücre ve Doku Mühendisliği; Bilgisayar Bilimleri, Yapay Zeka; Bilgisayar Bilimleri, Sibernitik; Bilgisayar Bilimleri, Donanım ve Mimari; Bilgisayar Bilimleri, Bilgi Sistemleri; Bilgisayar Bilimleri, Yazılım Mühendisliği; Bilgisayar Bilimleri, Teori ve Metotlar; İnşaat ve Yapı Teknolojisi; Savunma Bilimleri; Enerji ve Yakıtlar; Mühendislik, Hava ve Uzay; Mühendislik, Kimya; İnşaat Mühendisliği; Mühendislik, Elektrik ve Elektronik; Çevre Mühendisliği; Mühendislik, Jeoloji; Endüstri Mühendisliği; İmalat Mühendisliği; Mühendislik, Makine; Gıda Bilimi ve Teknolojisi; Orman Mühendisliği; Jeokimya ve Jeofizik; Jeoloji; Görüntüleme Bilimi ve Fotoğraf Teknolojisi; Malzeme Bilimleri, Biyomalzemeler; Malzeme Bilimleri, Seramik; Malzeme Bilimleri, Özellik ve Test; Malzeme Bilimleri, Kaplamalar ve Filmler; Malzeme Bilimleri, Kompozitler; Malzeme Bilimleri, Kâğıt ve Ahşap; Malzeme Bilimleri, Tekstil; Metalürji Mühendisliği; Maden İşletme ve Cevher Hazırlama; Nanobilim ve Nanoteknoloji; Nükleer Bilim ve Teknolojisi; Robotik; Telekomünikasyon; Taşınım Bilimi ve Teknolojisi