Yirminci yüzyılda iç giyimin dönüşümü ve günümüz giyim modasına yansımaları - Kahveci, Merve (My University, 2021)
Bu çalışma, kadının iç giyim tarihine genel bir girişin ardından 20. yüzyıldaki değişimlerine daha kapsamlı bir bakış sunmaktadır. Günümüzde en çok kullanılan iç giyim ürünlerinin tanımlanması ve çeşitlendirilmesi ile iç giyimin geniş bir perspektifte anlaşılması sağlanmıştır. Medyanın moda eğilimleri üzerindeki etkisinin iç giyime yansıması örnekler ile açıklanmıştır. Kitleleri etkileyen influencerların, markaların ve tasarımcıların; iç giyimin dış giyime dönüşmesindeki katkıları araştırılmıştır. Yaşanan bu değişimin uzun vadeli bir moda eğilimi haline gelmesinde rol oynayan gençlik festivallerindeki sokak stilleri incelenmiştir. Aynı şekilde bu moda eğilimini devam ettiren tasarımcı koleksiyonları görsel olarak yorumlanmıştır.

This study provides a more comprehensive view of the 20th century changes after a general introduction to the history of women's underwear. Today, the definition and diversification of the most used underwear products provided an understanding of underwear in a wide perspective. The reflection of the effect of the media on fashion trends on underwear is explained with examples. Of the influencers, brands and designers that affect the masses; The contribution of underwear to outerwear was investigated. Street styles in youth festivals, which played a role in making this change a long-term fashion trend, were examined. Likewise, designer collections that continue this fashion trend have been visually interpreted.
Keywords: Activist Movements in Fashion; Fine arts education; Giyim; Güzel sanatlar eğitimi; İç Giyim; İç Giyim Moda Eğilimleri; İç Giyim Pazarlaması Clothing; Modada Aktivist Hareketler; Tekstil; Textile; Underwear; Underwear Fashion Trends; Underwear Marketing