İnovasyon, Destek, Sürdürülebilirlik: Türkiye Ekonomisi ve Tarım - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Bu çalışmada, sürdürülebilir ekonomi ekseninde tarımsal kalkınma için yapılan yeniliklerin (inovasyon) politik ve uygulayıcı faktörlerodağında değerlendirilmesi yapılarak yenilik ve değişikliklerin tarımın büyümesini artırıp artırmayacağı üzerinde durulacaktır.Türkiye’de tarımsal sübvansiyonlar bölgeler arasında ürün deseninden dolayı farklılık göstermektedir. Devlet politikasına dönüşmüşdesteklerin asıl amacı sürdürülebilir kalkınması esasına dayanmaktadır. Bu doğrultuda sonuca ulaşabilmek için tarımsal ürün fiyatendeksi, tarımsal destek miktarı, tarımsal girdi fiyatları, çalışan kişi sayısı ve üretilen ürün miktarı birlikte değerlendirilecektir. Bu şekildesosyo-ekonomik ve çevresel açıdan sürdürülebilirlik ve uygulanabilirlik endeksi ortaya çıkarılacaktır.

In this study, it will be focused on whether innovations and changes will increase the growth of agriculture by evaluating the innovations made for agricultural development on the axis of sustainable economy in the focus of political and implementing factors. Agricultural subsidies in Turkey varies between regions due to product design. The main purpose of the supports that have turned into state policy is based on the principle of sustainable development. In this direction, the agricultural product price index, the amount of agricultural support, agricultural input prices, the number of working people and the amount of produced products will be evaluated together in order to reach the result. In this way socio-economic and environmental sustainability and applicability index will be revealed.
INNOVATION, SUPPORT, SUSTAINABILITY: TURKISH ECONOMY AND AGRICULTURE