Uluslararası ilişkiler bağlamında James Bond Serisi'nin incelenmesi - Selvi, Burçin Kemal (My University, 2017)
James Bond filmleri 50 yılı aşkın bir süredir sinema dünyasında prestijli bir konuma sahip olmuştur. Bond karakterlerinin yakışıklı ve karizmatik olmalarının yanında, Dünya’nın her yerine seyahat etmekte, güzel kadınlarla birlikte olmakta, lüks otellerde kalmakta, spor araçlar ve son teknoloji ürünler kullanmaktadırlar. Filmlerde Bond’un karşılaştığı siyasi meseleler tamamiyle Batı’nın ideolojik yaklaşımına göre ele alınmaktadır. Bu çalışmada, filmlere konu olan kişiler, ülkeler ve olaylar uluslararası ilişkiler bağlamında incelenecektir

James Bond films have had a prestigious position for more than fifty years in cinema world. Bond’s characthers are handsome and charismatic, they also travelling across the World, being with beatiful women, staying luxurous hotels, driving sports cars and using high technology equipments. The political issues which are encountered to Bond in films were absolutely handled according to ideologic perpective of the West. İn this study, the people, countries and events that are main subject of films are going to be examined in international relationships context.
Keywords: 007; 007 Bond; Ajan; Bond; England; International Relationships; İngiltere; James Bond; James Bond filmleri; Sosyal yönler; Spy; Uluslararası İlişkiler; Uluslararası ilişkiler, Sinemada