Anabaptist hareketin temsilcilerinden Hutterciler - Toptaş, Elif Büşra (My University, 2022)
ANABAPTİST HAREKETİN TEMSİLCİLERİNDEN HUTTERCİLER 16. Yüzyılda Protestan Reformunu yetersiz bulan bazı gruplar arasında öne çıkanlardan biri Radikal Reformistler olmuştur. Radikal Reformistler; Anabaptisler, Spiritualistler ve Evanjelik Rasyonalistler olmak üzere üç gruptan meydana gelmektedir. Bu çalışma, günümüz anabaptist gruplarından biri olan Huttercilerin incelenmesini konu edinmektedir. Çalışmanın esas amacı, Huttercilerin ortaya çıktığı dönemden bugüne kadarki tarihi arkaplanını, inanç ve ibadetlerini ve sosyal yaşamdaki teşkilatlanma çabalarını ortaya koyarak, Hutterci hareketin günümüz içerisindeki yerini tartışmaktır.

HUTTERITES AS REPRESENTATIVES OF THE ANABAPTIST MOVEMENT One of the significant groups which found Protestant Reformation inadequate is Radical Reformists. They consist of three groups: Anabaptists, Spiritualists, and Evangelical Rationalists. This study examines the Hutterites, one of today’s Anabaptists groups. The main purpose of the study is to discuss the place of the Hutterite movement in today's world by revealing the historical background, beliefs and practices of the Hutterites and their efforts to organize in social life.
Keywords: Din; History; Religion; Tarih