Spor sponsorluğunun tüketici tutumuna etkisi: futbol taraftarı üzerine bir uygulama - Tükenmez, Ataman (My University, 2018)
Bu çalışmanın amacı, Vodafone Şirketinin Beşiktaş Kulübüne olan sponsorluğunun taraftarların tutumuna olan etkisinin bazı değişkenlere göre araştırılmasıdır. Çalışmaya İstanbul İlinde bulunan 404 gönüllü Beşiktaş Jimnastik Kulübü taraftarı katılmıştır. Çalışmada veri toplama aracı olarak Yüceer (2012) tarafından ‘Sponsorlukların Tüketici Tutumuna Etkisi ve Bir Araştırma’ adlı yüksek lisans tezinde kullanılan ölçeğin kendi çalışmamıza uyarlanmış ve geçerlilik- güvenilirliği araştırmacı tarafından tekrar yapılan ‘Sponsorluk Algılamasının Satın Alma Niyetine Olan Etki Ölçeği’ kullanılmıştır.

The aim of this study is to investigate, Vodafone group’s behavior to Beşiktaş Gymnastic Club supporters according to some variants. 404 volunteers, Beşiktaş Gymnastic Club supporters, participated in the research study. ‘The Impact of Sponsorship Perception for Purchasing Intent ' which was adopted from the master's thesis of Yuceer (2012) 'The Impact of Sponsors on Consumer Attitude and a Research', was used as data collection tool in the study.
Keywords: Consumer; Consumer Attitude; Pazarlama; Psikolojik yönler; Sponsorluk; Sponsorship; Spor; Spor Sponsorluğu; Sport Sponsorship; Tüketici; Tüketici davranışı; Tüketici Tutumu Marketing; Türkiye