Bireysel müşterilerin şubesiz bankacılık hizmetlerini kullanma kararına etki eden faktörlerin belirlenmesi üzerine bir araştırma: Bilecik örneği - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Bu araştırma, kamu ve özel banka müşterilerinin şubesiz bankacılık hizmetlerini kullanma kararını etkileyen faktörleri belirlemeyi amaçlamaktadır. Şubesiz bankacılık hizmetlerini kullanma kararını etkileyen faktörlerin belirlenmesi için, Bilecik’te bir devlet bankası ve bir özel banka müşterileri arasından kolayda örnekleme yöntemi kullanılarak seçilen ve şubesiz bankacılık hizmetlerini kullanan 246 katılımcıya 23 önermeyi içeren yüz yüze anket uygulanmıştır. Çoktan seçmeli ve demografik sorular frekans analizleri ile incelenmiş ve 23 ifadelik likert sorulara faktör analizi uygulanarak istatistiksel olarak anlamlı ve geçerli 2 faktör ortaya konulmuştur. Oluşturulan hipotezler bağımsız gruplar t testi, anova analizleri uygulanarak test edilmiştir. Analiz sonucunda bireysel müşterilerin şubesiz bankacılık hizmetlerini kullanma kararını etkileyen en önemli faktörler güvenilirlik ve yeterlilik olarak ortaya çıkmıştır.

This research aims to determine factors affecting decisions of the customers of public and private banks on use of branchless banking services. To determine factors affecting decisions to use branchless banking services, a public and private bank conducted a face to face survey including 23 questions with 246 participants who are selected amongs customers with the convenience sampling method and are using branchless banking services. The multiple choice and demographical questions were examined under frequency analysis and the likert questions having 23 propositions were subjected to factor analysis to reveal 2 factors which are statistically significant and valid. The hypothesis obtained were tested with independent groups t test and anova analysis. In consequence of analysis, reliability and qualification have been the most importance factors affecting decisions of private customers on use of branchless banking services.
A research on determination of factors affecting decisions of the private customers on use of branchless banking services: Bilecik case
Keywords: İktisat; İşletme