Finansman sorunlarına göre kredi kullanım oranları ve yatırımlarda kredilerin etkisi üzerine araştırma - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Bu çalışmada işletmelerin finansman sorunu yaşama düzeylerine göre kredi kullanım oranları arasında ilişki olup olmadığı araştırılmıştır. Ayrıca işletmelerin kredi kullanımının geleceğe yönelik yatırım kararlarına bir etkisi olup olmadığı incelenmiştir. Çalışma kapsamında İkitelli OSBde faaliyet gösteren 219u kredi kullanan olmak üzere toplam 418 firma ile görüşülmüştür. Araştırma sonuçlarına göre finansman sorunlarının şiddetine göre banka kredisi kullanım oranlarının değiştiği görülmektedir. Sık finansman sorunu yaşayan firmaların kredi kullanma oranlarının yüzde 62 olduğu, zaman zaman finansman sorunu yaşayan firmalarda kredi kullanım oranının yüzde 56, hiç finansman sorunu yaşamayan firmalarda kredi kullanım oranının ise yüzde 36.4 olarak tespit edilmiştir. Kredilerin firmaların geleceğe yönelik yatırım kararlarına etkisi incelendiğinde ise kredi kullanmayan firmalarla kıyaslandığında gelecekte yatırım kararlarında bir farklılık olmadığı tespit edilmiştir.

According to the level of financing problem in business credit utilization rates were analysed in this study. In addition, using of the credit impact of the investment decision for future were examined. In this study, 219 firm using credits of the total 418 companies operating in İkitelli organized industrial zone were interviewed with survey. The study results shows that the utilization rates of the credits vary according to the severity of the financing problems. Companies have often financing problems credit utilization rate is 62 percent, companies have financing problems from time to time credit utilization rate is 56 percent, companies have never financing problem credit utilization rate is 36.4 percent. In this study it is determined that using the credits is not great effect of the firms investment decisions for future compared to the companies that do not use the credit.
Research about the using credit rates by level of the financial problems and the effect of credits on investments