Şirket birleşmelerinin finansal değerlemesi ve Türkiye’de şirket birleşmeleri - Serçe, Melike (My University, 2009)
nansal Analiz, Rekabet Hukuku, Şirket Birleşmeleri, Türkiye ÖZET ŞİRKET BİRLEŞMELERİNİN FİNANSAL DEĞERLEMESİ VE TÜRKİYE’ DE ŞİRKET BİRLEŞMELERİ Dünyada rekabet artışı ve ona uyum sağlamak üzere her sektörde sürekli yenilikler gündeme gelmektedir. Bu uygulamalardan biri ve son dönemde giderek yaygınlaşanı ise birleşmelerdir. Bulunduğu sektörde dünya devi olarak görülen şirketler bile kendini yeterli görmemekte çeşitli eksikliklerini gidermek üzere birleşme amaçlı arayışlar içinde olmaktadır. Ülkemizde ise sürekli söz edilmekle birlikte henüz yeterli ilgi ve desteği görmeyen bu uygulamanın hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu çalışmada da Türkiye‘de ki şirket birleşmelerinin gelişimi ve Türkiye’ de birleşmelerin teşviki için yapılması gerekenler anlatılmaya çalışılmıştır. Şirket birleşmelerinin olumsuz etkilerini önleyebilmek amacıyla hukuki, ekonomik ve kültürel alt yapının oluşturulmasına yönelik önlemler alınmalıdır. Böylece Türk şirketlerinin uluslararası rekabette başarılı olmalarının yanında yabancı şirketlerin Türkiye’ ye olan ilgisi artacak, yeni teknoloji ve yeni uygulamaların yanında yabancı sermaye girişi de sağlanacaktır. Growth, Financial Analysis, Competence Law, Mergers, Turkey

FİNANCIAL VALUATION OF MERGERS AND MERGERS IN TURKEY The competition is growing fastly in today’ s industry and markets. As a result, mergers and acquisitions became important in order to provide high technology and sufficient capital. Even the world’ s giant companies merger for competition. In Turkey, mergers and acquisitions are not at the desired level. In the study, mergers in Turkey and its development and also the incentives for Turkish mergers are explained. The precautions necessary to build up the legal, economical and cultural infrastructure have to be prepared in order to prevent the negative effects of mergers. In this manner, Turkish companies will be more successful in international competition and also foreign companies will be more interested in investing in Turkey so that foreign capital will be entered to Turkey as well as high technology and innovations.
Keywords: Muhasebe; Muhasebe_İşletmeler; Şirket Birleşmeleri