Die anwendung von simulation an der filo-management von einer transportationsfirma - Gürsoy, Hasan Kemal (My University, 2004)
Soyadı: Hasan Kemal Gürsoy letme Enformatik (Almanca) Prof. Dr. Leonhard von Dobschütz Tez Türü ve Tarihi: Yüksek Lisans – Temmuz 2004 Uluslararası Taşımacılık, Simülasyon

Taşımacılık Firmalarının Filo Yönetiminde Simülasyon Kullanımı Simülasyon, gerçek sistemlerin stokastik süreçlerle modellenmesidir. Bu modeller yardımıyla gerçek sistemlerin davranışlarının incelenmesi ve yeni stratejilerin geliştirilip denenmesi sağlanır. Simülasyon modellerinin kurulmasında izlenmesi gereken adımlar vardır ve bu adımların izlenmesi, çalışmayı kolaylaştırmanın yanında kurulan modelin güvenilirliğini artırır. Bu çalışmada örnek olarak bir uluslararası taşımacılık firmasının filo yönetimi modelinin simülasyon ile kurulması incelenmiştir. Söz konusu firmanın filo yönetimi amaçlı simülasyon modeli, gerekli adımlar izlenerek kurulmuş ve bu model üzerinde deneyler yapılmıştır. Bu deneyler sonucunda, firmanın pazarlama ve muhasebe bölümlerine de simülasyon yardımıyla bilgi sağlanabildiği görülmüştür. Generale Informationen Name und Familienname: Hasan Kemal Gürsoy Abteilung: İşletme Programm: Wirtschaftsinformatik Berater: Prof. Dr. Leonhard von Dobschütz Arbeitstyp und Datum: Masterarbeit – Juli 2004 Schlüsselworte: Internationale Transport, Simulation Zusammenfassung Die Anwendung von Simulation an der Filo-Management von einer Transportationsfirma Simulation ist Modellierung reeller Systemen mit stochastischen Prozessen. Mit diesen Modellen kann man die Verhalten von den reellen Systemen beobachten und neue Strategien entwicklen und testen. Es gibt bestimmte Schritte die man folgen muss, wenn man einen Simulationsmodell entwickelt. Diese Schritte ausführlich folgen macht die Arbeit einfacher, und auch steigert die Validität des Modells. In dieser Arbeit, die Anwendung der Simulation an einer Transportfirma in dem Filomanagement ist als ein Fallbeispiel untersucht. Der Filomanagement orientierten Modell von dieser Firma hat nach den Regeln entwickelt und über diesen Modell haben Experimente durchgeführt. Als der Ergebnis von diesen Experimenten, es ist beobachtet dass Simulation auch Daten für den Marketing und Bauchhaltun Abteilungen Daten erzeugen kann.
Keywords: Kargo hizmetleri; Taşımacılık; Taşımacılık (Yüzey taşımacılığı)