Yüksek Hidrofilik Polietilen İmin Kaplamaların Hazırlanması Ve_x000D_ Karakterizasyonu - ARMAN KANDIRMAZ, EMİNE; BİRTANE, HATİCE; KAHRAMAN, MEMET VEZİR (My University, 2019)
Bu çalışmada süperhidrofilik bir kaplama hazırlanması planlanmış ve bu amaçla polietilen imin (PEI),silanlanmış cam yüzey üzerine modifiye edilmiştir; bu cam yüzeyin karakterizasyonları, X-ışını fotoelektronspektroskopisi (XPS), Geçirgenlik spektrumu ve temas açısı ölçümleri ile yapılmıştır. İlk olarak, cam örnekleripiranha çözeltisinde (sülfürik asit:hidrojen peroksit, 7:3) temizlenerek hidroksil fonksiyonelleştirilmiş daha sonra3-glisidiloksipropiltrimetoksisilan (GPTMS) kullanılarak silanlanmıştır. Epoksi modifiye cam örnekleri dahasonra polietilen imin (PEI) çözeltisine daldırılmış ve amin grubu modifiye edilen cam örnekler başarıylahazırlanmıştır. Sonuç olarak GPTMS'nin cam yüzeyine modifikasyonunun başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğiXPS ile kanıtlanmıştır. Polietilen imin ile cam yüzeyinin modifikasyonundan sonra, XPS ile amino grubuoluşumu belirlenmiştir. Yüzey hidrofilikliği, su temas açısı (WCA) ölçümleriyle belirlenmiştir. Hiç işlemgörmemiş cam yüzeyin su temas açısı 73,6° olarak ölçülmüş ve amin grupları ile modifiye edilen cam yüzeyin sutemas açısı değeri 11,7° olarak ölçülmüştür. PEI modifiye edilen kaplamanın süperhidrofilik olduğubelirlenmiştir.

In this study, it is planned to prepare a superhydrophilic coating. For this purpose, polyethylene imine (PEI) has_x000D_ been modified on the silanized glass surface. Characterization of the obtained glass surface was done by X-ray_x000D_ photoelectron spectroscopy (XPS), transmittance spectrum and contact angle measurements. First, the glass_x000D_ samples were hydroxyl-functionalized by cleaning in piranha solution (sulfuric acid: hydrogen peroxide, 7: 3)_x000D_ then silanised with 3-glycidyloxypropyltrimethoxysilane (GPTMS). Epoxy modified glass samples were_x000D_ immersed in polyethylene imine (PEI) solution and amine group modified glass samples were prepared_x000D_ successfully. As a result, the modification of GPTMS to the glass surface is illuminated with XPS successfully._x000D_ After modification of the glass surface with polyethylene imine, amino group formation was determined by XPS._x000D_ After modification of the glass surface with polyethylene imine, amino group formation was determined by XPS._x000D_ Surface hydrophilicity was determined by water contact angle (WCA) measurements. The water contact angle of_x000D_ the untreated glass surface was measured as 73.6° and the water contact angle of the glass surface modified with_x000D_ the amine groups was measured as 11.7°. The PEI modified coating was determined to be superhydrophilic._x000D_
Preparation And Characterization Of Highly Hydrophilic Polyethyleneimine Coatings