Kıssa-i Kahraman-ı Kâtil (vr. 80-120 inceleme-metin-dizin) - Süle, Meryem (My University, 2019)
Eser, 262 varaktan oluşmaktadır. Bu çalışmada Kıssa-i Kahraman-ı Kâtil adlı eserin 81-120yaprakları üzerinde çalışılmıştır. Tez üç bölümden oluşmaktadır:nceleme bölümüdür. İnceleme bölümünde; eserin nüsha özellikleri, dil ve üslupözellikleri hakkında bilgi verilmiş, müellifi ve eserin nüshaları tanıtılmış ve bölüm özetleri yapılarakardından gramer incelemesi üzerinde durulmuştur.Metin bölümünde eser çeviri yazıya aktarılmıştır ve sayfa numaraları metin üzerinde gösterilmiştir.Dizin bölümünde ise kelimeler alfabetik olarak sıralanmış ve metinde kullanılan anlamlarıverilmiştir.Tez eserin orijinal metni ve bibliyografya ile sonlandırılmıştır.

The work consists of 262 leaves. In this thesis, leaves from 81st to 120th of Kıssa-i Kahraman-ı Kâtilare studied. The thesis consists of three parts:The first section is the analysis part. In that part, the general characteristics of the work have beenanalysed. Also the author and capies of the work have been introduced and the grammatical structurehas been analysed.In the text part, the work has been written as transcription text and punct wation marks have beenused to make easier the comprehension. The words have been arranged by alphabetical order and themeanings of the words used in the text have been given. In the index part of the work.The facsimile and bibliography have been added in the end.
Keywords: History and criticism; Kahraman hero; Tarih ve eleştiri; Turkish literature; Türk edebiyatı