Affiliate marketing strategy design for an IT company - Alsayed, Nemah (My University, 2023)
Bağlı kuruluş pazarlaması, diğer markaların ürün ve hizmetlerinin pazarlanması ve bunlardan pasif bir gelir oluşturan bir komisyon elde edilmesidir. Pazara giriş engeli olmaksızın düşük maliyetli iş stratejileri sağlar. Bununla birlikte, pazarlamada olduğu gibi, birçok bağlantıyla ilişkilendirildiği için, kamuoyunun bir kısmının Siber güvenlik açısından dolandırıcılıkla ilişkilendirebileceği bir spam pazarlaması olarak kabul edilebilmesi gibi olumsuz yanları da vardır. Yatırımcılar, teknoloji liderleri, start-up'lar ve teknoloji yöneticileri dahil olmak üzere ilgili paydaşlara ve karar vericilere yeni bir yenilikçi teknolojinin ne zaman ticari olarak uygulanabilir olabileceğine karar vermelerini göstermek için pazarlamanın ve çeşitli alanların yutturmaca döngüsü modelini çizen literatürü listeliyoruz. yeni bir pazara girmek. Daha sonra bağlı kuruluş pazarlamasının olumsuz etkisine karşı koymak için; Organik büyümeye ulaşmak için her gün belirli yoğun saatlerde sosyal medya gönderilerinin akıllı otomasyonu gibi yeni kurulmuş bir şirket için bağlı kuruluş pazarlama stratejileri öneriyoruz. Kaggle.com'dan alınan “Örnek Medya Harcamaları” adlı 3 yıllık veri seti üzerinde çoklu lineer regresyon uygulayarak ilerliyoruz. Analiz, sonuçların 4 araştırma hipotezinden 3'ünü desteklediği 3051 firma gözlemine uygulanmıştır. Ardından, reklamla ilişkili verilerden elde edilen ölçümlere dayanarak, gösterimler, bağlı kuruluş pazarlama stratejileri oluştururuz. Sonuçlar, bağlı kuruluş gösterimleri ve satışları ile negatif bir korelasyon gösterirken, Google, E-posta, Facebook gösterimleri ve satışları ile pozitif bir korelasyon ortaya koyuyor. Bulgular, bağlı kuruluş pazarlama stratejileri tasarlamamıza yardımcı oluyor ve pazarlama ve BT yöneticileri, ücretli ve ücretsiz reklamlar arasındaki farkı ve ücretli reklamlarda hangi gösterimlerin elde edilebileceğini anlayabilir. Son olarak, çalışma için seçilen şirket bir başlangıç şirketi ve yutturmaca döngüsü açısından bakıldığında, yalnızca 6 aylık bağlı şirketin içgörülerini paylaştık.

Affiliate marketing is the marketing for other brands products and services and earning a commission from them forming a passive income. It provides low cost business strategies without barrier to market entry. However, it has negative side such as in marketing it can be considered as a spam marketing, where some of the public may associate it with fraud from Cybersecurity point of view, as it is associated with many links. We list the literature that draws the hype cycle model of marketing and various fields to show relevant stakeholders and decision-makers including investors, technology leaders, start-ups, and tech executives to decide how a new “innovative” technology could be commercially viable when entering a new market. We then to counter the negative impact of affiliate marketing; we propose strategies of affiliate marketing for a start-up company such as intelligent automation of social media posts daily at certain peak hours to achieve organic growth. We advance by applying multiple linear regression on 3 years data set called “Sample Media Spends” obtained from kaggle.com. The analysis is applied on 3051 firm’s observations which the results support 3 out of 4 research hypotheses. Then based on metrics from the data associated with advertisement, “impressions” we construct affiliate-marketing strategies. The results reveal negative correlation with affiliate impressions and sales while a positive one with Google, Email, Facebook impressions and sales. The findings help us design affiliate marketing strategies and marketing and IT managers can understand the difference between paid and non-paid ads and what impressions in paid ads can achieve. Last, the selected company for the study is a startup company, and from the hype cycle point of view, we shared only 6 months affiliate company's insights.
Keywords: Affiliate marketing; Akıllı otomasyon; Gartner'ın Hype Döngüsü Modeli; Gartner’s Hype Cycle Model; intelligent automation; Marketing; Marketing Strategy Design; Pazarlama; Pazarlama Stratejisi Tasarımı; Satış Ortaklığı pazarlaması; Strategic planning; Stratejik planlama; Technological innovation; Technological innovations; Teknolojik yenilik; Teknolojik yenilikler