Yazılı Basın İle İnternet Haber Sitelerinin Finansal Yapısı Üzerine Bir Araştırma - DAİ, TÜRKAN UĞUR (My University, 2019)
Yeni medya teknolojileri, insanların haber alma eğilimlerinde büyük değişiklikler yaratmıştır.Özellikle mobil cihazların yaygınlaşması, insanların sürekli olarak yanlarında bir medya aygıtınıtaşıyabilmelerine imkân tanımış ve bu durum, özellikle tirajlarda büyük ölçüde etkilemiştir. Basınkurumlarının temel gelirlerini reklamdan sağlamaları ve reklam gelirlerinin de okuyucu-izleyicidinleyici ve kullanıcı sayıları ile doğru orantılı olduğu düşünülürse, haber alma eğilimlerindekideğişimler, medya araçlarının finansal durumlarına da doğrudan yansımaktadır. İnternet habersiteleri, geleneksel medya araçlarındaki yazılı basın ile benzer işlevleri yürütmektedir. Yazılıbasın araçlarının üretim süreci ile internet haber sitelerindeki hizmetin yapısal anlamda oldukçabüyük farklılıkları bulunmaktadır. Yazılı basına veda ederek internet haberciliği yapmaya devametme kararı alan basın kuruluşlarının sayılarının giderek arttığı günümüzde internet habersitelerinin finansal yapıları büyük önem arz etmektedir. Bu çalışma kapsamında yazılı basınaraçlarının üretim süreci de dikkate alınarak finansal yapıları temel olarak incelenmiş, bununyanında internet haberciliğinin finansal yapıları ile ilgili veriler de karşılaştırmalı olaraksunulmuştur.

New media technologies have created major changes in people's tendency to be informed. In_x000D_ particular, the proliferation of mobile devices has allowed people to continuously carry a media_x000D_ device with them, which has greatly influenced the circulation in particular. Considering the fact_x000D_ that the press institutions provide basic revenues from advertising and the advertising revenues_x000D_ are directly proportional to the number of readers-viewers and listeners and users, the changes_x000D_ in the tendencies of news are directly reflected in the financial status of the media. Internet news_x000D_ sites carry out similar functions with print media in traditional media tools. The production_x000D_ process of the print media and the services on the internet news sites differ considerably. The_x000D_ financial structures of internet news sites are of great importance in the days when the number of_x000D_ the press organizations that decided to continue to do internet journalism by saying goodbye to_x000D_ the written press. Within the scope of this study, the financial structures of the print media were examined by taking the production process into consideration and the data related to the financial_x000D_ structures of internet journalism were also presented comparatively._x000D_
Research On The Financial Structure Of Printed Press And Internet News Sites