Yüzey kaplama tekniklerinin farklı materyallere uygulanması ve etkileri - Şahin, Bükra (My University, 2005)
Kaplama ve laminasyonlama tekstil ve film dokumalarının birçok şekilde işlenebileceği geniş bir yöntem seçeneği sunar. En iyi yöntemi seçme genellikle işlenen maddeler tarafından belirlenir. Kaplama, biten üründe olması gereken özellikler ve imalatın fiyat etkisidir. En iyi sistem sonuçta, istediğiniz ürünü veren en ekonomik yöntemle üretilendir. En iyi yöntemi daha iyi belirlemek için, çeşitli kaplama ve laminasyonlama tekniklerini bilmek ve onları işletmenin anahtar prensiplerinden anlamak gerekir. Bu çalışmada; kumaş kaplama tekniklerine, nefes alabilen kumaşlara, nefes alabilen kumaşların yapısına ve bunlara uygulanan test metodlarına değinilmiştir. Ayrıca, bıçak kaplama yöntemiyle farklı kumaşlara poliüretan kaplanmış ve etkileri incelenmiştir. Nisan 2005Coating and Laminating offer a wide variety of methods by which one can process textile and film webs for various end uses. Choosing the best method is often dictated by the materials to be processed, the coating, the required properties of the finished product, and the cost-effectiveness of manufacture. A best system is ultimately the one that gives you the product you want, manufactured by the most economical method. To better determine a best way, one must know the various coating and laminating methods and understand the key principles of their operation. In this work, the techniques of fabric coating, the structure of waterproof breathable fabrics and the test methods which practised on waterproof breathable fabrics are mentiored. Also, PU coatings and in effects on different fabrics with knife coating method. April 2005
Keywords: Tekstil Eğitimi