KONJOİNT ANALİZİ İLE EN UYGUN YATIRIM ARACININ BELİRLENMESİ - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Yatırım araçları denince birikimleri değerlendirebileceğimiz birçok alternatif akla gelmektedir. Bu kapsamda çalışmada, en uygun yatırım aracının belirlenmesi amaçlanmaktadır. Söz konusu amaç doğrultusunda; hisse senedi, altın, döviz, gayrimenkul yatırım araçları ile yatırım yapılan para miktarı, risk düzeyi, karlılık oranı ve vade süresi değişkenleri kullanılarak konjoint analizi yöntemi ile en uygun yatırım aracı belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırmanın uygulama kısmında 100 kişiye, oluşturulan seçim kartları sunularak anket uygulanmıştır ve yatırımcıların yatırım araçları tercihleri incelenmiştir.

There are a lot of alternatives of investment tools to estimate reserves. The aim of this study is to determine the most suitable investment tool. In order to reach this goal, the most suitable investment tool is determined with conjoint analysis method by using stock, gold, currency, sum of real estate investment, risk level, profit ratio and variables of maturity period. In research part of study, an questionnaire is made by holding 100 people selection cards out and the investment preference of investors are examined.
APPLCATION OF CONJOINT ANALYSIS TO DETERMINE THE MOST SUITABLE INVESMENT TOOL