Brushless direct current motor control methods and applications - Mboungou, Alban Exauce Mouandza (My University, 2019)
Motor kontrolü, endüstriyel sistem mühendisliği alanındaki en ilginç çalışma konularından biridir. Günümüzde, endüstriyel bilişim, mekanik ve elektronik alanındaki enerjinin kullanımıyla ilgili zorluklarla birleştiğimiz gelişmelerle birlikte, yeni motor türlerinin geliştirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Çok fazla enerji tüketmeden ve bakım maliyetini düşürmeden en iyi şekilde çalışabilme. Bu, fırçasız motorların nasıl geliştirildiğinden dolayı, arıza ve bakım riskini önemli ölçüde azaltan yoksundurlar. Daha sonra, bu tip motor oldukça yüksek motor torku geliştirir ve bu da asenkron motor için iyi bir alternatiftir. Bobin içindeki elektrik akımını değiştirmek için fırçalar ve mekanik anahtarlarla donatılmamış, bu eyleme izin vermek için yeni elektronik sistemler geliştirilmiştir. Bu sistemler sadece anahtarlamaya izin vermekle kalmaz, aynı zamanda motorun kendisini de kontrol eder. Bizim görevimiz, bu motorların farklı kontrol tiplerini sunmak ve hassas bir fırçasız motor durumu için bir hız kontrol sistemi gerçekleştirmektir. Fırçasız motorlar sensörler kullanılarak kontrol edilebilir. Kontrolü sensörsüz kullanacağız çünkü bu durumun olmaması, sensörlerin ve sensörlerin beslendiği elektrik kablolarının neden olacağı sorunların riskini azalttığı için daha avantajlıdır. Aynı zamanda motorun büyüklüğü üzerinde avantaj sağlayan etkileri olan motorun büyüklüğü azalır.

Electrical Motor control is one of the most interesting subjects of study in the field of industrial systems motorering. Today, with the developments we are witnessing in the field of industrial computing, mechanics and electronics combined with the challenges associated with the use of energy, it becomes necessary to develop new types of motors that are able to operate optimally without consuming a lot of energy and reducing the cost of maintenance. This is how the brushless motors have been developed because they are devoid of which reduces the risk of breakdowns and maintenance in a considerable way. Then, this type of motor develops quite high motor torque, which makes it a good replacement for the asynchronous motor. Not equipped with brushes and mechanical switches to switch the electrical current inside the coils, new electronic systems have been developed to allow this action. These systems not only allow switching but also control the motor itself. Our job is to present the different types of control of these motors and to realize a speed control system for a precise case of brushless motors. Brushless motors can be controlled using sensors or not. We will use the control without sensors because it is more advantageous insofar as the absence reduces the risks of problems due to the sensors and the electric cables supplying the sensors. Also the size of the motor decreases which has advantageous effects on the size of the motor.
Keywords: control; Engineering; Fırçasız doğru akım motor; hız; kontrol; Mechatronics; Mekatronik; Mühendislik; speed; tork Brusless Direct current motor; torque