Lif, iplik ve dokuma özelliklerinin hava yastığı üretiminin performansına etkileri - Deveci, Necla (My University, 2008)
Bu çalışmada hava yastığı yapımında kullanılan kumaşlarının lif, iplik ve dokuma özelliklerine bakılmış, bu etkenlerin hava yastığının performansına etkileri çeşitli test yöntemleri kullanılarak tespit edilmiştir. Numune temini sırasında, araçlar üzerinde farklı yerlerde bulunan hava yastıklarının hepsinin bulunmasına dikkat edilmiştir. Hava yastığının kaza esnasında açılıp sönerek insan hayatını kurtarmak gibi çok önemli bir görevi vardır. Dolayısıyla araçların güvenlik donanımları özellikleri sıralamasında önlerde yer almaktadır. Bu çalışmada hava yastığı hakkında genel bir bilgi verilmiş, ardından da temin edilen numunelere çeşitli testler yapılmış ve elde edilen değerler tablo haline getirilerek bilgisayar ortamında değerlendirilmiştir. FIBRE, THREAD AND FABRIC PROPERTIES OF AIRBAGS AND HOW THESE FACTORS EFFECT THE PERFORMANCE OF AIRBAG. In this study, we determined the fiber, thread and fabric properties of airbags and how these factor effect the performance of airbag fabrics by using different test methods. While ensuring the samples, we pay attention about choosing all different located airbag of car. Airbag has very important aim about saving life while an accident happened. For this reason airbag is priority of the safe guard samples. In this work, we gave general information about airbags. We use the provided samples for testing and results are tabulated in term labels with the aid of computer programs.
Keywords: Dokuma; Hava Yastıkları; Lifler; Tekstil Endüstrisi