Sivil toplum kuruluşlarının faaliyet alanlarına göre çalışanlarının kariyer değerleri ve bir araştırma - Yıldırım, Aslıhan (My University, 2020)
Günümüzde Sivil Toplum Kuruluşlarının dünyada ve Türkiye’de üstlendiği rolün giderek genişlediği ve öneminin arttığı görülmektedir. Sivil toplum alanı, günümüzde devletten bağımsız bir özellik göstermektedir. Bunun yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu alan, devlet, kamu ve özel sektörden sonra üçüncü sektör olarak tanımlanmaktadır.Sivil toplum alanının öneminin artması ve üçüncü bir sektör olarak görülmesi ile birlikte bireylerin sivil toplum kuruluşlarında kariyer yapma eğiliminde oldukları gözlemlenmiştir. Bu çalışmanın ama sivil toplum alanında çalışan bireylerin hangi kariyer değerlerine sahip oldukları ve bu kariyer değerlerinin faaliyet alanlarına göre farklılık gösterip göstermediğinin araştırılmasıdır.Araştırma sonuçları demografik özellikler ve faaliyet alanlarına göre analiz edilmiştir. STK alanında çalışan bireylerin en belirgin kariyer değerini ortak olduğu, STK çalışanlarının faaliyet alanı fark etmeksizin fayda sağlamak, dünyayı değiştirmek ve geliştirmek, sorunlara çözüm üretmek amacıyla kariyer değerleri oluşturdukları ortaya konmuştur.

It is seen that the role of non-governmental organizations in the world and in Turkey is expanding and increasing in importance. The area of civil society is today independent of the state. In addition, the field of non-governmental organizations is defined as the third sector after the state, public and private sectors.It has been observed that individuals tend to pursue careers in non-governmental organizations as the area of civil society has increased in importance and is seen as a third sector. The aim of this study is to investigate what career values the individuals working in the field of civil society have and whether these career values differ according to their field of activity.The results of the research were analyzed according to demographic characteristics and areas of activity. It has been revealed that the individuals working in the field of NGO share the most significant career value, and that NGO employees create career values in order to benefit, change and develop the world and produce solutions to problems regardless of their field of activity.
Keywords: Activity Fields of Non-governmental Organizations; Business; Career Anchors; İşletme; Kariyer Değerleri Non-governmental organizations; Non-governmental organizations; Sivil Toplum Kuruluşları; Sivil toplum örgütleri; STK’ların Faaliyet Alanları