Konaklama işletmelerinde fiyatlama stratejileri - Aydın, Leyla (My University, 2019)
Konu ile ilgili çalışmada fiyatlandırma stratejisi ve fiyatlandırma yöntemlerinin otelcilik sektöründe çalışanlar tarafından nasıl bir algısı olduğu üzerine bir analiz yapılmıştır. Öncesinde turizm ve otelcilik kavramları üzerinde durulmuş olup, akabinde genel anlamda fiyatlandırma stratejisi ve fiyatlandırma yöntemleri konuları turizm alanında detaylıca irdelenmiştir. Son bölümde ise otel işletme yöneticilerinin bu iki konu ile ilgili algıları analiz edilmiştir. Türkiye’de halk tarafından ‘Bacasız Endüstri’ olarak tanımladığı turizm sektörünün ülkemize her anlamda olumlu etkileri bulunmaktadır. Turizm kavramının en önemli iki faktörü insan ve konaklama olup, bu iki olgu birbirini tamamlamaktadır.Otel işletmeleri için ürünlerinin değerinde satılması, otel doluluklarının yüksek olması arzusu ve piyasadaki rakip işletmelerden iş çalabilmek çok önemli olup, işletmenin piyasada kenini nasıl konumlandırdığı ile ilgilidir. Bu aşamada işletme yöneticilerinin fiyat ile ilgili doğru ve zamanında analiz yapabilmeleri ve hızlı aksiyon alabilmeleri işletme açısından önemlidir.

In related work, pricing and pricing strategy in the hospitality industry there is a perception by employees of an analysis of the methods reviewed. Hospitality and tourism are focused on the concepts of prior and, subsequently, in the general sense, the issues of pricing strategy and pricing methods in the field of tourism have been analysed in detail. In the last chapter, these two issues were analyzed regarding the perceptions of management team of the hotel. There is positive impact of tourism industry which is named as ‘Bacasız Endüstri’ by Turkish people to our country. The two most important factors of the concept of tourism accommodation and whether it is human, these two concepts complement each other. The sale of products for worth of Hotel Enterprises, hotel and high-availability business from competing businesses desire to be on the market to be able to steal very important how to position yourself in the market is related to the business. At this stage, the business managers to make timely and accurate analysis related to price, and so you can take quick action is important for business.
Keywords: Business; Fiyatlama; İşletme; Strategy; Strateji Price