Eşya Hukukuna Hakim İlkelerden Aleniyet İlkesi - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Eşya hukukuna hakim olan genel ilkeler, TMK m.1/I anlamında, TMK'nun eşya hukuku hükümlerinin özüne dâhil olarak ilgili maddenin uygulanmasında, yorumlanmasında rol oynar. Eşya hukukuna hakim olan ilkelerden biri de aleniyet ilkesidir. Aleniyet ilkesi; eşya üzerinde var olan ayni hakkın herkes tarafından varlığını ve bu hakkın süjesinin tanınabilir ve belirlenebilir bir hale gelmesini ifade eden ilkedir. Bu çalışma kapsamında aleniyet ilkesinin taşınır ve taşınmazlarda görünüm şekilleri üzerinde durulacaktır. Aleniyeti sağlayan araçlar olarak taşınırlar açısından zilyetlik ve siciller hakkında, taşınmazlar bakımından ise tapu sicili ve kat mülkiyeti sicili hakkında bilgi verilecektir. Son olarak aleniyet ilkesinin taşınır ve taşınmazlar açısından ortaya çıkardığı etkiler incelenecektir.

Per Turkish Civil Code Art. 1/I, general principles prevailing under property law are deemed to be the essence of the property law provisions. Therefore, such principles are taken into consideration while applying and interpreting provisions regarding property law. One of the general principles prevailing under property law is the principle of publicity. The principle of publicity expresses that anybody could recognize and identify the existence and holder of any right in rem over a property.This study discusses how the principle of publicity is reflected over movable and immovable property. The study deals with possession and registries within the scope of movable property; land registry and flat ownership registry within the scope of immovable property as the mediums providing publicity. Finally, the effects of publicity principle are examined.
Prevailing Principle Under Property Law
Keywords: Hukuk