Din eğitimi açısından çocuğun yetiştirilmesinde anne babanın hak ve sorumlulukları - Karışman, Tuba (My University, 2010)
Soyadı: Tuba Karışman lahiyat Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Danışmanı: Prof. Dr. Mehmet Faruk Bayraktar Tez Türü ve Tarihi: Yüksek Lisans-Kasım 2010 Hak, Sorumluluk, Çocuk, Anne-Baba, Çocuk Eğitimi, Çocuk Yetiştirme, Din Eğitimi

DİN EĞİTİMİ AÇISINDAN ÇOCUĞUN YETİŞTİRİLMESİNDE ANNE-BABANIN HAK VE SORUMLULUKLARI Araştırmada anne-babaların çocuğa ilişkin hak ve sorumlulukları ile ilgili görüş ve düşüncelerinin bilimsel analizleri yapılarak, aynı konudaki bilgi ve bilinç durumları din eğitimi açısından incelenmeye çalışılmıştır. Araştırma girişle birlikte beş bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde, araştırmanın konusu, problemleri, amacı, önemi, yöntemi, varsayımları ve sınırlılıklarından bahsedilmiştir. Araştırmanın ikinci bölümünde tezin temelini oluşturan kavramsal ve kuramsal çerçeve üzerinde durularak, hak, sorumluluk, din eğitimi ve çocuk arasındaki ilişkiler tartışılmıştır. Üçüncü bölüm, çalışmada kullanılan mülakat yönteminin teknik detaylarını inceleyen metodolojiden oluşmaktadır. Dördüncü bölümde bu analizlerden elde edilen bulgular değerlendirilmiştir. Beşinci ve son bölümde ise araştırmadan çıkan sonuçlar ışığında konunun değerlendirilmesi yapılmıştır. Name and Surname: Tuba Karışman Field: Theology Programme : Philosophy and Religion Sciences Supervisor: Mehmet Faruk Bayraktar, PhD., Prof. Degree Awarded and Date: Master- November, 2010. Key Words: Right, Responsibility, Child, Mother-Father, Child Education, Developing Child, Religion Education ABSTRACT RIGHTS AND RESPONSIBILITIES OF MOTHER AND FATHER DEVELOPING THE CHILD IN TERMS OF RELIGIOUS EDUCATION In this research, making scientific analysis of the thoughts and opinions of mother and father about their rights and responsibilities on children and considering their knowledge and consciousness on the same subject has been examined. The research consists of five chapters including the Introduction. At the introduction part, the problems, purpose, significance, method, assumptions and limits of research were mentioned. It was emphasized the conceptual and theoretical framework of the thesis and it was discussed relation between rights, responsibilities, religion education and child at the second chapter. The third chapter consists of methodology that analyses technical details of interview. At the fourth section findings of these analysis were evaluated. At the fifth also last chapter results of investigating were discussed.
Keywords: Din Eğitimi; Din Eğitimi, Çocuklarda