Süleymaniye Kütüphanesi Yazma Bağışlar Bölümü 5810 Numarada kayıtlı Mecmûa-i Eşâr (vr. 1b-40a) (inceleme-metin) - Yılmaz, İrem Dilara (My University, 2019)
Çalışmamız “Süleymaniye Kütüphanesi Yazma Bağışlar 5810’da kayıtlı olan Mecmū‘a-i Eş‘ār 1b-40a varaklarının transkripsiyonlu metninden ve bu metnin incelen-mesinden oluşmaktadır. Transkripsiyonlu metnin hazırlanmasından sonra inceleme yapılmıştır.Çalışma iki bölümden oluşmaktadır. Giriş kısmında mecmū‘aların Türk Edebiyatı’ndaki yeri ve önemi üzerinde durulduktan sonra birinci bölümde, Mecmū‘a-i Eş‘ār’ın şekil ve muhteva özellikleri ele alınmış, ikinci bölümde ise mecmū‘anın tran-skripsiyonlu metnine yer verilmiştir.

The study “Mecmūʿa-i Eş’ār”, registered on Süleymaniye Kütüphanesi Yazma Bağışlar 5810, comprises the transcripted text of 1b-40a sheets as well as the physical examinition of the text. Following the preparation of the transcripted text, the content of this section has been prepared. The study consists of two parts: In the first part, the macmuah has been analy-zed in the aspects of form, literary language, and style. In the second part, the critical text of the macmuah has been studied on and provided.
Keywords: dergi; Dīvān; gazel; Magazine; Mecmūʿa; poem; şiir; Turkish literature; Türk edebiyatı