Dani karavan’ın yapıtları özelinde sanatçının mekânsal verileri kullanımının incelenmesi - Özilter, Özgür (My University, 2014)
Bu tezde, Dani Karavan’ın çalışmalarında tasarıma yön veren mekânsal verileri çözümleme ve anlamlandırma metodolojisi, sanatçının seçilen yapıtları üzerinden incelenmiştir. İnceleme dahilinde, sanatçıyı mekânsal verileri kullanmaya iten etmenler araştırılmış ve sanatçının yapıtlarındaki karşılıkları ortaya konmuştur. Karavan yapıtları, mekâna özel tasarımlar oldukları için, bulundukları mekânlarla ilgili tarihi, kültürel, coğrafik ve sosyolojik veriler araştırılmıştır. Bu verilerin hangi yöntem ve amaçla yapıtların bağlamı olarak kullanıldığı, sanatçının açıklamalarından da yararlanılarak, çözümlenmiştir.

In this thesis, the methodology to resolve and interpret site data which gives direction to design in Dani Karavan's project has been examined through the selected artworks of the artist. Within this examination, the factors that lead the artist to use the site data have been explored and oppositions of these in the artist’s works have been revealed. As Karavan’s works are site specific designs, the historical, cultural, geographical and sociological datas related to their site have been investigated. Through which methods and on which grounds such data was used as the context of his works have been resolved based on the the artist's own statements.
Keywords: Güzel Sanatlar; Heykel