Türkiye'de Çocuk Dergiciliği: TRT Çocuk Dergisi Örneği - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Günümüzde sadece basılı olarak değil, elektronik ortamda da ulaşılabilir durumda olan dergiler, kadın, çocuk, gençlik dergileri olarak ya da magazin, spor, sinema dergileri, aktüel dergiler olarak çeşitlenmektedir. Bu çalışmada, TRT Çocuk Dergisi'nin bir yıl boyunca yayınlanan içerikleri, dergideki bölümler ve sıklıkla işlenen konular ekseninde incelenmiştir. Dergide, çocuklara olumlu davranışlar kazandırma, kendi kültürel değerlerinin farkındalığını yaratma ve bunları çocukların eğlenceli zaman geçirmelerini sağlayarak gerçekleştirme amacı güdülmektedir. Bu bağlamda çalışma, genel olarak Türkiye'deki çocuk yayıncılığı ve dergiciliği hakkında da bir betimleme ve izlenim sunacaktır.

Today, journals can not only be accessed in print, they can also be accessed in electronic media. As they may differ as women, children and youth magazines, they aslo diversify in according to the interests, such as, sports, movie magazines, or actual journals. In this study, the one-year issues of TRT Children's Magazine were analyzed in terms of content with the support of TRT channel. In the magazine and it is intended children to gain positive behaviours, to create awareness of their own cultural values and while doing these, enable them to have fun. In this context will give an impression about children's publishing and magazine publishing in Turkey, as well.
Magazine Publishing for Children in Turkey: The Case of TRT Çocuk Dergisi