RAPORLAMA DÖNEMİNDEN SONRAKİ OLAYLARIN İNCELENMESİ: PAYLARI BORSADA İŞLEM GÖREN İŞLETMELER ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Bu çalışmanın amacı Türkiye'de 2009-2013 yılları arasında payları borsada işlem gören reel sektör işletmelerinin raporlama döneminden sonra ortaya çıkan olay açıklamalarına ilişkin durum tespiti yapmaktır. Bu bağlamda içerik analizi tekniği kullanılarak payları borsada işlem gören reel sektör işletmelerinin finansal tablolar seti ve dipnotları ile bağımsız denetim raporları incelenmiştir. Araştırmada işletmelerin beş yıl boyunca en fazla; bağlı ortaklık, iştirak ve diğer ilişkili taraflara ilişkin açıklamalar ile finansal tabloların onaylanması ve yayımlanması ile ilgili açıklamalara yer verdikleri görülmüştür. Ayrıca araştırmada yer alan işletmelerin konsolide finansal tabloları raporlama döneminden sonra ortalama 77 günde, bireysel finansal tabloları ise 66 günde yayımladıkları belirlenmiştir.

The purpose of this study is to determine the situation of subsequent event disclosures between years 2009 and 2013 for public real sector companies which operates in Turkey. Within this context, set of financial statements and disclosures of public real sector companies are examined via content analysis method. In this study, it is observed that majority of the subsequent events disclosed by companies throughout 5 years is consist of subsidiaries, affiliates and other related party explanation by the companies. In addition, average publication period for consolidated financial statement and individual financial statements determined respectively as 77 days and 66 days after the financial statement date.
AN EXAMINATION OF SUBSEQUENT EVENTS: A STUDY OF THE COMPANIES TRADED ON THE STOCK EXCHANGE
Keywords: İşletme Finans; İktisat; İşletme