Sigara Bağımlılığına Yönelik Müdahaleler - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Nikotin bağımlılığı insan sağlığı üzerinde psikolojik, sosyolojik, ekonomik ve klinik olarak önemli etkileri bulunan bir sorundur. Mortalite, yaşamdan kaybedilen yıllar ve hastane masrafları açısından önemli bir sorun olan sigara, bilinen en önemli önlenebilir hastalık ve erken ölüm nedenidir. 17.000.000 kişinin sigara tüketicisi olduğu ülkemizde, her yıl yüz bin kişi sigaraya bağlı gelişen hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirmektedir. Nikotin bağımlılığına müdahale yöntemleriyle ilgili çeşitli yaklaşımlar bulunmaktadır. Bu makalenin amacı bu yaklaşımları ve etkinliklerini ele almaktır

Nicotine addiction is a problem with psychological, sociological, economic and clinically significant effects on human health. Smoking, which is a major problem in terms of mortality, years lost in life and hospital costs, is the most important preventable disease and the cause of premature death. In our country where seventeen million people are smokers, one hundred thousand people lose their lives due to development of smoking-related illnesses. There are various approaches to the methods of interfering with nicotine addiction. The purpose of this review is to address these approaches and activities
Interventions Against Cigarette Addiction
Keywords: Sağlık Bilimleri ve Hizmetleri; Temel Sağlık Hizmetleri; Halk ve Çevre Sağlığı