IFLA Başkanlık Toplantısı 2015 İstanbul - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kuruluşları Federasyonu (IFLA) 2007 yılından beri belirlenen tema ile bağlantılı olarak kütüphane ve bilgi hizmetlerine yönelik son gelişmeleri tartışmak üzere başkanlık toplantıları düzenlemektedir. Sekizinci Başkanlık Toplantısı, farklı disiplinlerden katılan konuşmacılar ve davetlilerle İstanbulda Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS), Türk Kütüphaneciler Derneği (TKD) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmiştir. Toplantı, Kütüphanelerin Dönüşüm Sanatı başlığı altında düzenlenerek beş ana tema çerçevesinde yürütülmüştür. Bu başlıklar: IFLA Eğilim Raporu ve Lyon Deklarasyonu Dönüşen Teknolojiler: Fırsatlar ve Tehditler Hukuki Düzenlemeler ve Bilgi Teknolojilerine Etkisi Halk Kütüphanelerinde Dönüşüm Her Yönü ile Bilgi Ekonomisi Çalışmada, toplantıda işlenen bu konuların içeriğinden bahsedilecektir. Dünya üzerindeki çeşitli kütüphane ve yakın zamanda olması düşünülen plan, proje örnekleri ile ele alınan bu konuların Türk kütüphaneciliği ve bilgi hizmeti alanında çalışan meslektaşlarımız için de ufuk açıcı olması umut edilmektedir.
Keywords: Bilgi, Belge Yönetimi